Thursday, October 28, 2010

mimpi aku yang sedey :'(


Balik kuliah , aku terus masuk rumah ..
dalam keadaan lesu ...
dengan berfail2 di tangan kanan ..
n goreng pisang ntuk atuk di tangan kiri ..
beli mase OTW balik ke sini tadi ..

hari nie , dah mula cuti sem ..
habeskan mase dengan buat assingment jew lah ..
kawan - kawan ramai yang balik Kl ..
aku malas nak balik Kl ..
sebab cuti pun 2 minggu jew pown .

melangkah kaki masuk dalam rumah atuk ..
agak terkejut jugak weih ..
nampak "die" ngan kawan - kawan kat dalam umah atuk tu ..
"die" tu kwn ngan cousin aku ..

aduh !!! sadisnya , mesej aku tak balas ..
dah berbulan - bulan tak mesej aku ...
hmmmm ...

aku wat tak tau jew ..
wat macam tak kenal ..
melangkah lesu , mnuturkan langkah ke depan ..
nak jumpe atuk ..
rindu atuk !!!

tapi , tibe2 cousin aku panggil .. huh!!!!!!
"angah , wat lah air .. kawan a . lan dtg nie"
aduh , kenape lah suh aku jgak ~ berkate dalam hati~

aku pun , tanpe lengah ..
g lah wat air ...
wat air teh ..
sambil wat , sambil termenung ...
hey , bengang lah ...
hey , geram lah , bile p.we sndiri tak mesej ..
ape lah salah aku nie ?... adoiiii !!!!!!!

termenung punye psal ..
sampai tak pasan ..
yg atuk aku pggil ..
"agh , dah siap ke air tu ?. atuk panggil tu "
aku terus tebangon dri berangan ..
haih , ape lah aku nie ~berkata dalam hati~
cepat2 tuang air dalam gelas , n agkat bgi a.lan n
kawan 2 die yg ngah duk kat meja dapur tu ...

lepas tu , aku pown nak gerak lah pegi kat atuk ..
tup .. tup ..
a.lan pggl lagi skali ..
ish , geram tol lah !!!
aku pndg lah a.lan .. tapi , mate aku brtaut ngan mate "die" ...
"malam nie , kite kua eh ."
"nak g ane?."
"g kua makan ngan membe a.lan"
"Insyaallah , angah kne tnye atuk dulu"
"tak yah , abg lan dah tnye tadi . atuk bagi."
"hmmm , okey."

aku nak ckap ape lagi ?..
ntah lah ..
aku pown terus g kat atuk ..

malam tu , lpas maghrib ..
aku ikut lah a.lan g kedai makan ..
a.lan jumpe membe die ..
tapi , "die" x de ... dtg lambat kott ...

tibe2 ...
aku nmpk "die" dtg ..
ngan sorg pompuan ..
alamak !! sape pompuan tu ..
"die" dtg ngan senyum yang sangat2 lebar ..
eh , u xde perasaan ke ?..
wat awek cam nie ?..
sakitnye hati aku !!!!!!!!!!!!!!!!

"woii , asal ko lambat." adelah sorg membe die tnye .
"aku g amek si tasye nie dulu"
"owh , aku lupe .. kenelah amek awek kn"
ha?. awek ?.hello , abes aku nie sape weih ?.~berkate dlm hati~

aku rase nak crying kat situ gak ....
huahuahuahau!!!!!!!!!!!!!!
tapi , x ley ..
nanti org tanye lak ..
nape tibe2 aku nanges ..
xkan aku nak ckpp ..
masuk habuk dalam mate kn ...
x logik la wehh!!

aku diam jew ,..
dtg lah pelayan restoran mntk order ...
eh , aku xde mo0d lah nak makan ...
nape ko dtg amek order ngan aku ha ?...
x pham tol lah ..
~aduh , ape lah aku nie ... masih berkate2 dalam hati~

dah lah "die" n pompuan tu duk depan aku ...
ley wat tak tahu ...
huhuhuhhuhuu:'(

xpe lah u ...
nak wat cam ne ..
org dah tak nak ..
nak wat cam ne kan .. huhuh ....

to be continued ...

No comments:

Post a Comment



rainbow Pictures, Images and PhotosJom Tulis Sinierainbow Pictures, Images and Photos